De Jong: "Ik zit in de beste periode van mijn carrière"

3 februari 2016, 18:55

Nigel de Jong staat te popelen om aan de slag te gaan bij Los Angeles Galaxy, de club die de komst van de 31-jarige middenvelder woensdag officieel gemaakt heeft. De Nederlander is via Ajax, Hamburger SV, Manchester City en AC Milan in LA terechtgekomen en kijkt uit naar zijn verblijf in de Verenigde Staten.

Na een lange geruchtenstroom is de overstap van De Jong naar LA dus definitief. "Het startte een paar maanden geleden. Het klonk meteen al goed", zegt onze landgenoot tegen LA Galaxy Insider. "Ik wist dat het een lastig verhaal zou worden, omdat ik net mijn contract bij Milan verlengd had. Maar we hebben aan een oplossing gezocht, omdat ik niet speelde in Italië en zeer geïnteresseerd was", aldus De Jong, wiens contract in Milaan ontbonden werd.

De Jong vindt dat de tijd rijp is voor deze stap. "Het is het perfecte moment om naar de VS te gaan, vanwege mijn leeftijd. In plaats van dat ik al echt oud ben, bevind ik me juist in de beste periode van mijn carrière. Daarom wilde ik graag op dit moment naar LA Galaxy toe", verzekert de 81-voudig international van Oranje, die ploeggenoot wordt van onder meer Steven Gerrard, Robbie Keane, Giovani Dos Santos, Ashley Cole en Jelle Van Damme.

De Jong wil veel verantwoordelijkheid dragen in Los Angeles. "LA Galaxy is het Real Madrid of FC Barcelona van de Verenigde Staten. Er wordt altijd van ze verwacht dat ze winnen. Ik ken de druk die op de schouders van de spelers ligt en heb daar geen probleem mee. Dat komt omdat het een grote club is. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk in het team ingepast te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen