VVSB zorgt voor sensationele bekerstunt in Den Bosch

3 februari 2016, 20:28   Bijgewerkt: 3 februari 2016, 21:52

Zondagtopklasser VVSB heeft op sensationele wijze de halve finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De ploeg van Wilfred van Leeuwen maakte tegen FC Den Bosch een 2-0 achterstand goed in de laatste tien minuten. Maikey Parami zorgde voor de winnende treffer na een blunder van Kees Heemskerk en maakte daarmee de comeback compleet. Een geweldige stunt van de amateurs: 2-3.

De ommekeer in de wedstrijd kwam volledig uit de lucht vallen. Het kwaliteitsverschil tussen de nummer veertien van Jupiler League en de nummer negen van de zondag topklasse was in de eerste helft wel te merken in de besluitvaardigheid voor het doel. VVSB kon aardig meekomen qua balbezit en positiespel, maar FC Den Bosch ging veel efficiënter om met de kansen. Carlone counterde na twintig minuten de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong, Khalouta zorgde tien minuten later voor de 2-0. Beide spelers kwamen in de afgelopen transferperiode naar Den Bosch en lieten meteen hun meerwaarde zien. Zowel het schot met rechts van Carlone als de kopbal van Khalouta getuigden van klasse.

VVSB mag zich, met de vele meegereisde supporters uit Noordwijkerhout, op gaan maken voor een groot feest en de halve finale van de KNVB-beker. De zondagtopklasser is de eerste amateurploeg sinds 1975 die de laatste vier van het bekertoernooi bereikt. IJsselmeervogels was destijds de stuntploeg.