Van Bronckhorst: "Hier hebben we voor gestreden"

3 februari 2016, 23:58

Ein-de-lijk, zal Giovanni van Bronckhorst hebben gedacht. Na een reeks van vijf nederlagen in de Eredivisie boekte de coach met Feyenoord wel een succesje in het toernooi om de KNVB beker. Dankzij een rake kopbal van Eric Botteghin in de verlenging werd Roda JC Kerkrade uit het bekertoernooi geknikkerd: 0-1. Van Bronckhorst is na afloop vooral opgelucht.

Van Bronckhorst opteerde in Kerkrade voor een 5-3-2 formatie en was tevreden over de wijze waarop dit uitpakte. "We hebben vanuit een goede organisatie gespeeld", blikt Gio terug bij FOX Sports. "De krachten vloeiden wel een beetje weg, maar we zijn desondanks tot het einde in de winst blijven geloven. We hebben ervoor gevochten. En als je dan in de extra tijd voor komt, dan geeft dat natuurlijk vleugels."

Feyenoord was naarstig op zoek naar een moment waarop het eindelijk eens de goede kant op zou vallen en vond deze dus op het bekeravondje in Limburg. "Het zat mee, maar daar hebben we wel hard voor gewerkt. Dat komt niet uit het niets. We moesten er energie in stoppen en dat hebben we gedaan. We hebben ervoor gestreden."

Naast Feyenoord speelde ook Roda JC overigens in een 5-3-2 formatie. "Dat was wel mooi om te zien, dat zie je namelijk niet vaak in Nederland", aldus Van Bronckhorst.

[photo,95481,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen