Einde seizoen Oosterwijk door hartritmestoornissen

Ger
4 februari 2016, 07:56

Jari Oosterwijk moet zich noodgedwongen richten op komend seizoen. De aanvaller van FC Twente ondergaat over vier weken een medische ingreep, waarbij hij wordt geholpen aan 'een onschuldige' vorm van hartritmestoornissen. De jongeling zal de rest van deze voetbaljaargang niet meer inzetbaar zijn.

Oosterwijk (20) heeft al sinds het begin van dit seizoen last van zogeheten boezemfibrilleren. Tijdens de laatste dag van het trainingskamp in Spanje vorige maand kwamen de hartritmestoornissen voor de vijfde keer terug. "Ik was er wel een beetje klaar mee", zegt Oosterwijk op de website van Twente. Hij is deze periode wel gewoon op het trainingsveld te vinden. "Ik kan gewoon trainen, behalve in de partijvormen, ik mag niet in de duels komen. Door de bloedverdunnende medicijnen mag ik geen contactsport doen. Deze moet ik tot drie maanden na de operatie gebruiken."

"Het is een onschuldige hartritmestoornis en hij kan bij wijze van spreken er zonder problemen honderd jaar mee worden", geeft teamarts Bas Peijs aan. "Wanneer hij zo'n aanval krijgt moet het hart weer in het goede ritme gebracht worden. Dat kan met medicatie, maar ook met een elektrische schok. Er is geen spoed bij, maar het is voor Jari gewoon heel vervelend, het zorgt voor een opgejaagd gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen