Matchwinner Botteghin: "Blij dat ik heb kunnen helpen"

Ger
4 februari 2016, 08:27

Eric Botteghin ontpopte zich woensdagavond tegen Roda JC tot het goudhaantje van Feyenoord. Door een trefzekere kopbal van de verdediger plaatsen de Rotterdammers zich voor de halve eindstrijd van de KNVB Beker.

"We zaten in een heel moeilijke periode. Daarom hadden we deze overwinning echt nodig en ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen. Als verdediger scoor ik niet vaak, en nu is het ook nog eens een beslissend doelpunt. Heel mooi", zegt Botteghin op de clubwebsite. De Braziliaan had van te voren al bedacht hoe hij bij een eventueel doelpunt zou juichen. "Ik maakte een wiegend gebaar met mijn armen, precies zoals Bebeto van het Braziliaans elftal dat deed toen hij in 1994 scoorde tegen Nederland. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat ik dat ook zou doen wanneer ik papa zou worden en zou scoren."

Dat Feyenoord tegen Roda allerminst sprankelend voetbal liet zien, maakt Botteghin niets uit. "Daarvoor zaten we in een te moeilijke periode. Deze keer telde alleen de winst en dat is gelukt. Ik ben heel blij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen