FC Utrecht overklast PSV en bekert verder

4 februari 2016, 22:45   Bijgewerkt: 4 februari 2016, 23:14

FC Utrecht heeft donderdagavond voetballes gegeven aan eredivisiekoploper PSV. De ploeg van Erik ten Hag toonde zich op alle vlakken de betere. Het speelde zeer compact, gaf achterin niets weg en borrelde voorin van de creativiteit. Twee doelpunten van Bart Ramselaar en een treffer van Sébastien Haller zorgden in Eindhoven voor een klinkende 1-3. Utrecht bekert daardoor verder naar de halve finale van de KNVB Beker.

"FC Utrecht is echt een goede ploeg. Een jonge, maar met een goede organisatie. Ze maken een goed seizoen door. De trainer heeft daar echt iets neergezet", aldus PSV-coach Philip Cocu voorafgaand aan de kwartfinale van de KNVB Beker. En zo is het: FC Utrecht speelt dit seizoen aantrekkelijk voetbal en heeft met Haller en de opgeleefde Ayoub en Barazite drie absolute smaakmakers in de gelederen. De ploeg verloor weliswaar haar laatste twee wedstrijden, maar bleef in de negen ontmoetingen daarvoor ongeslagen (9W, 1G). Een geduchte tegenstander dus voor eredivisiekoploper PSV, beaamde Cocu.

De eerste twintig minuten gingen nog redelijk gelijk op, daarna pakte Utrecht het initiatief. Na een half uur spelen zette de ploeg het overwicht om in een treffer. Bart Ramselaar reageerde attent op een verlengde corner van Timo Letschert en tikte de bal langs Remko Pasveer (0-1). Het bleek de opmaat voor een ijzersterke fase van de Domstedelingen. Een tiental minuten later was het namelijk wederom raak, door een prachtige treffer van Sébastien Haller. De Fransman kreeg de bal op de linkerflank, dook naar binnen, leek af te leggen, maar schoot de bal loepzuiver langs Remko Pasveer (0-2).

Toch kwam er nog een vierde doelpunt namens Utrecht: een eigen doelpunt welteverstaan. Ramon Leeuwin kreeg de bal een kwartier voor tijd ongelukkig op zijn schouder en werkte de bal over zijn eigen doelman (1-3). De treffer maakte de slotfase nog enigszins spannend. PSV wisselde aanvallend, speelde de laatste tien minuten volledig op de vijandelijke helft, maar slaagde er niet in om de tegenstander te verrassen. Invaller Florian Josefzoon was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot scheerde rakelings naast het doel. Een andere invaller, Pereiro, schoot uit een vrije trap net over.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!