De Jong: "Het was niet goed van onze kant"

5 februari 2016, 11:51

"Een totale offday van ons", zo luidde de eerste reactie van PSV-aanvaller Luuk de Jong na de uitschakeling tegen FC Utrecht in de KNVB Beker. De landskampioen ging donderdag in de kwartfinale op eigen veld met 1-3 onderuit tegen de club uit de Domstad.

"Het was niet goed van onze kant", vervolgde De Jong zijn interview met FOX Sports. "Volgens mij hadden we voor rust op een gegeven moment wel grip op de wedstrijd en we kregen ook kansen, maar maakten die niet. En dan weet je dat zij in de omschakeling gevaarlijk kunnen zijn en dan scoren ze ook."

PSV keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. "Na de pauze moet je dan risico's nemen, maar als zij dan ook nog eens 0-3 maken, dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden. We konden vaak niet de vrije ruimtes vinden. We forceerden te veel door het midden of waar het al vol was", legde De Jong de vinger op de zere plek. Hij baalt van het verlies. "Je wil alles winnen, dus ook de beker. Het zijn de minste wedstrijden tot een prijs. Dus dan is het zonde dat je het zo weggeeft, ook nog eens thuis. FC Utrecht heeft goed gespeeld. Ze hebben altijd een voetballende ploeg en dit spel ligt hen lekker, dat ze vanuit de omschakeling kunnen voetballen. Daarin hebben ze ons vanavond afgestraft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen