Heitinga neemt afscheid bij Klassieker: "Alleen winst telt"

Ger
5 februari 2016, 10:12

John Heitinga neemt zondag afscheid van de supporters van Ajax. De 32-jarige verdediger, die dit seizoen bij de Amsterdammers nauwelijks speelminuten maakte, zal rondom het thuisduel met Feyenoord in het zonnetje worden gezet. Heitinga zelf kan bogen op een ongeslagen status tegen de Rotterdammers.

"Ik heb er nog nooit één verloren, althans de wedstrijden waar ik zelf op het veld stond. Ajax - Feyenoord en Feyenoord - Ajax zijn wedstrijden op zich. Het is meer dan alleen voetbal. Het is haat, nijd, strijd en vechtlust. Pure gevechten", zegt Heitinga op de website van Ajax. "Ik heb Atlético - Real gespeeld. En natuurlijk meerdere malen de Merseyside-derby. Die is ook geweldig. Maar ik ben opgegroeid met de Klassieker. De entourage, de spanning, de open training een dag voor de wedstrijd waarbij het publiek tekeer gaat. Die maken de Klassieker zo bijzonder."

Heitinga speelde zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie uitgerekend op bezoek bij Feyenoord. "Je debuut in het professionele voetbal in De Kuip maken en dan ook nog winnen, dat was echt een jongensdroom", aldus de oud-international. "Ik heb uiteindelijk een minuut of twintig gespeeld. Bij mijn eerste actie schopte ik Pierre van Hooijdonk ondersteboven. Volgens mij was het één van de snelste gele kaarten ooit in de Eredivisie."

Zondag hoopt Heitinga een winnend Ajax aan het werk te zien. "Het nummer Bloed, Zweet en Tranen van Hazes is perfect om de Klassieker te typeren. Uiteindelijk gaat het maar om één ding: en dat is winnen. Je wilt altijd mooi voetbal spelen, maar tegen Feyenoord telt enkel de winst. Hoe maakt niet uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen