Van Bronckhorst: "Verschil met Ajax niet zo groot"

Ger
5 februari 2016, 15:43

Feyenoord trok woensdag na vijf verloren competitieduels eindelijk weer eens aan het langste eind. De Rotterdammers wonnen na verlenging bij Roda JC in de kwartfinales van het bekertoernooi. Trainer Giovanni van Bronckhorst stuurde zijn elftal in een 5-3-2 formatie het veld in. Die aanpak kiest hij zondag mogelijk ook in de Eredivisie tegen Ajax.

"Dat systeem heeft ons de zege gebracht. Het team voerde het tactisch goed uit, daar ben ik tevreden over. Daarnaast zag ik tegen Roda spelers die met elkaar streden en elkaar sterker maakten. Er stond echt een team. Dat biedt houvast voor de komende wedstrijden", aldus Van Bronckhorst op de clubwebsite. De voormalig aanvoerder van Oranje wil echter niet verklappen of Feyenoord in de Klassieker ook met vijf verdedigers zal aantreden. "Dat zal zondag blijken."

Feyenoord schakelde Ajax eerder dit seizoen uit in de KNVB Beker, terwijl het competitieduel in De Kuip op 1-1 werd afgesloten. "In die wedstrijden kon het beide kanten op en zag je dat de verschillen tussen de teams niet zo groot zijn. Wij komen uit een moeilijke fase, terwijl Ajax in de laatste twee wedstrijden vier punten verloren heeft. Maar dat zegt niks. De Klassieker is altijd een wedstrijd waarin twee teams strijden voor de winst. Dat zal zondag niet anders zijn."

Van Bronckhorst richt zich met Feyenoord in het restant van de competitie op de derde plaats. "Want ook die positie geeft recht op Europees voetbal. Ook daarom zou winst zondag zeer welkom zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen