De Jong hoopt op Van Veen, Vd Looi wil rust

5 februari 2016, 17:20

SC Cambuur leed in de vier wedstrijden na de winterstop louter nederlagen en staat daardoor inmiddels zes punten onder de nacompetitiestreep. Toch blijft coach Henk de Jong dromen van rechtstreekse handhaving, al weet hij dat dit moeilijk gaat worden.

De Jong: "Van Veen heeft absoluut kwaliteiten"

"Het is ondertussen duidelijk dat we er alles aan moeten doen om De Graafschap onder ons te houden. Rechtstreeks handhaven is natuurlijk nog altijd mogelijk en daar gaan we ook nog steeds voor, maar we moeten wel realistisch zijn met z'n allen", zegt De Jong op de clubwebsite.

Mogelijk neemt Kevin van Veen Cambuur in de resterende dertien duels van dit seizoen op sleeptouw. De spits werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt overgenomen van het Engelse Scunthorpe United, tot genoegen van De Jong. "Kevin had aanbiedingen van meerdere clubs, maar wilde per se voor Cambuur spelen vanwege de sfeer in ons stadion en onze manier van voetballen. Dat is toch prachtig? Hij is een heel doelgerichte jongen, op de training schoot hij ze zowat allemaal binnen. We willen hem geen ongezonde druk opleggen, maar hij heeft absoluut kwaliteiten."

Van de Looi: "Weer met rust aan de bal spelen"

Cambuur gaat komende zondag op bezoek bij FC Groningen, dat afgelopen weekend met 1-3 won bij PEC Zwolle en daarmee een einde maakte aan een reeks van zes duels zonder zege. Erwin van de Looi, de trainer van de ploeg uit de Martinistad, wil deze prestatie een passend vervolg geven tegen Cambuur. "We hebben tegen PEC Zwolle met meer rust in ons spel gevoetbald en die lijn willen we doortrekken", reageert hij op de clubwebsite. "In Zwolle was het aan de bal goed, minder gehaast dan in de eerste drie wedstrijden van na de winterstop. We moeten weer met diezelfde rust aan de bal spelen. Voor de duidelijkheid: dit betekent niet dat het langzamer gaat, maar wel met meer overleg in ons spel en het maken van de juiste keuzes."

Van de Looi kan tegen Cambuur weer beschikken over Albert Rusnak, Abel Tamata en Jarchinio Antonia. Daarentegen ontbreekt spits Alexander Sørloth vanwege een breuk in zijn hand. Ook Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi zijn afwezig. De Jong moet het stellen zonder Erik Bakker, Xander Houtkoop en Martijn Barto. Furdjel Narsingh is wel weer fit.

[photo,95363,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen