De Boer: "We moeten niet in de denkstand terechtkomen"

5 februari 2016, 17:35

Na twee gelijke spelen op rij, tegen Heracles Almelo (0-0) en Roda JC Kerkrade (2-2), hoopt Ajax zondag de winnende draad in de Eredivisie weer op te pakken. De Amsterdamse ploeg speelt op eigen veld de Klassieker tegen Feyenoord. Coach Frank de Boer wil dat zijn spelers vrij in het hoofd toeleven naar het duel.

"We moeten niet te veel in de denkstand terechtkomen, omdat we twee keer hebben gelijkgespeeld", zegt De Boer op de clubwebsite. "Het is belangrijk om snel weer het goede gevoel terug te krijgen. Dat zit meestal in het hoofd en niet in de kwaliteit. Als je het voor de winterstop kan laten zien, moet het daarna toch ook kunnen?"

Donderdag spraken De Boer en een aantal Ajax-spelers met vertegenwoordigers van ontevreden supporters. De oefenmeester kan de onvrede bij de fans wel plaatsen. "Zij zijn de laatste wedstrijden niet verwend, laat dat duidelijk zijn. Ook zijn we de eerste plek kwijtgeraakt. Dan weet je dat er kritiek gaat komen", beseft hij.

Volgens De Boer was het een goed gesprek met de supporters. "Zij hebben een bepaalde mening over het spel en gedrag van de spelers, tijdens en na wedstrijden. Het was goed om hun mening te horen. De fans hebben op hun beurt geluisterd naar de gevoelens van de spelers. Er was van beide kanten veel begrip. Belangrijk is dat we door dezelfde deur naar huis zijn gegaan. We weten dat we elkaar keihard nodig hebben", besluit De Boer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen