Coach Van Eck na bekerdrama ontslagen bij FC Den Bosch

6 februari 2016, 11:37   Bijgewerkt: 6 februari 2016, 11:52

Het doek is gevallen voor trainer René van Eck bij FC Den Bosch. Enkele dagen na het bekerdrama tegen VVSB is de excentrieke oefenmeester ontslagen door de Jupiler League-club, zo maken de Brabanders via de officiële kanalen wereldkundig.

"De teleurstellende sportieve resultaten van de afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat de club het vertrouwen in de oefenmeester heeft opgezegd. De taken van Van Eck worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Paul Beekmans", schrijft Den Bosch in de verklaring. Van Eck beleefde woensdagavond een drama in de KNVB Beker, toen zijn ploeg op eigen veld in de kwartfinale werd verslagen door de amateurs van VVSB.

Volgens Den Bosch heeft die nederlaag Van Eck het laatste zetje gegeven. "De progressie die wij nastreven heeft hij niet om kunnen zetten in resultaten. Te samen met de teleurstellende nederlaag in het bekertoernooi heeft dit de directie en Raad van Commissarissen doen besluiten direct maatregelen te nemen. We geloven in de sportieve kwaliteit van het team en hopen met deze nieuwe impuls de collectieve ambities voor het behalen van onze doelstelling – het bereiken van de Jupiler Play-Offs – waar te maken", legt algemeen directeur Edward van Wonderen uit.

FC Den Bosch staat op de teleurstellende veertiende plaats in de Jupiler League. Maandag gaat de ploeg op visite bij Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen