Liverpool geeft zege uit handen, Tottenham wint wel

6 februari 2016, 18:26

Liverpool leek zaterdag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Sunderland op weg naar drie punten, maar uiteindelijk heeft de ploeg slechts één punt overgehouden aan het treffen. De tegenstander kwam in de slotfase van 2-0 terug tot 2-2. Tottenham Hotspur zegevierde wel, op het eigen White Hart Lane werd het tegen Watford FC 1-0.

Zonder manager Jurgen Klopp - de oefenmeester ontbrak vanwege een blindedarmontsteking - wervelde Liverpool niet op het eigen Anfield. Toch kwam het in de tweede helft met 2-0 voor. Roberto Firmino opende in de 59ste minuut de score, Adam Lallana verdubbelde elf minuten later de marge. Voldoende voor de winst was dit echter niet. Adam Johnson bracht in de 82ste minuut de spanning terug namens Sunderland en Jermain Defoe tekende zeven minuten later voor de verrassende 2-2. Patrick van Aanholt had een basisplaats bij de bezoekers, Jeremain Lens ontbrak vanwege een blessure.

Tottenham Hotspur was op eigen terrein met 1-0 te sterk voor de goed presterende promovendus Watford FC en nam daardoor de tweede plaats over van Manchester City. The Spurs hebben na 25 duels 48 punten, één meer dan The Citizens. Zij verloren eerder op de dag de kraker tegen koploper Leicester City met 1-3. Leicester gaat met 53 punten soeverein aan kop in Engeland. Kirean Trippier maakte in de 54ste minuut het verschil voor Tottenham, waar Michel Vorm op de bank bleef. Nathan Aké had een basisplaats bij Watford, dat keurig tiende staat.

Stoke City ging thuis met Erik Pieters en Ibrahim Afellay in de basis hard onderuit tegen Everton. De gasten uit Liverpool wonnen met 0-3 in het Brittannia Stadium, door treffers van Romelu Lukaku (penalty), Séamus Coleman en Aaron Lennon in de eerste helft. Met Leroy Fer op de bank speelde Swansea City in het eigen Liberty Stadium met 1-1 gelijk tegen Crystal Palace. Gylfi Sigurdsson bracht de Welshmen in de dertiende minuut aan de leiding, Scott Dann maakte vlak na de pauze gelijk.

Onderin deden Newcastle United en hekkensluiter Aston Villa goede zaken, met overwinningen op respectievelijk West Bromwich Albion (1-0) en Norwich City (2-0). Aleksandar Mitrovic maakte in de 32ste minuut het verschil voor Newcastle, waar Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum in de basis stonden en Vurnon Anita, Tim Krul en Siem de Jong afwezig waren. Joleon Lescott en Gabriel Agbonlahor waren de doelpuntenmakers voor Aston Villa, waar Leandro Bacuna aan de aftrap verscheen. Aston Villa staat nog wel onderaan in de Premier League, met zestien punten. Newcastle United bezet de veilige zeventiende plaats en heeft 24 punten. Norwich City (23 punten) en Sunderland (twintig) staan respectievelijk achttiende en negentiende.