Heracles overklast behoudend PEC en stijgt naar derde stek

6 februari 2016, 22:48   Bijgewerkt: 6 februari 2016, 22:54

Heracles heeft zaterdagavond in Almelo een 2-0 overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Zwollenaren maakten het de thuisploeg lange tijd lastig met een terughoudende spelinstelling. In de tweede helft doorbrak Iliass Bel Hassani de impasse door vanaf de rand van het penaltygebied fraai binnen te schieten. Jaroslav Navrátil maakte de 2-0.

Dankzij de zege stijgt Heracles een plek op de ranglijst. Evenals afgelopen weekend wist men in Almelo dat het bij een goed resultaat Feyenoord - al dan niet tijdelijk - van de derde plek kon stoten. Waar het een week geleden mis ging tegen Willem II, was het ditmaal wel raak.

Trainer Ron Jans gaf in de voorbespreking al openlijk aan te gokken op de omschakeling en Heracles het spel te laten maken. Zijn ploeg toonde in de eerste helft aan de kunst van de counteraanval goed te beheersen. Na balverlies van Heracles-aanvaller Tarik Kada ging de bal van voet tot voet, tot aan Lars Veldwijk. De spits legde klaar voor Sheraldo Becker, die vanuit een lastige hoek over mikte.

Door het afwachtende spel van Zwolle kwam de wedstrijd echter moeilijk los. Wout Weghorst was in de eerste helft als enige in staat om het de verdediging van de Zwollenaren lastig te maken. Na een dik kwartier was Weghorst voor het eerst gevaarlijk. Uit een strakke voorzet van Robin Gosens vanaf links kopte de lange aanvalsleider over het Zwolse doel. Voor rust creëerde hij zijn tweede grote kans door slim weg te sprinten bij de laatste lijn. Na een steekbal op maat kwam Weghorst oog in oog met doelman Mickey van der Hart, die koelbloedig zijn inzet stopte.

García stuurde met dodelijke precisie Jaroslav Navrátil de diepte in. Navrátil benutte de steekpass met bijna gelijkwaardige schoonheid, door de bal over de uitgekomen Van der Hart te stiften. Zijn treffer betekende de beslissende 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen