Hake: "Dit betekent niet dat we er al zijn"

6 februari 2016, 23:01

FC Twente-coach René Hake is blij met de eerste uitzege van zijn ploeg in dit eredivisieseizoen. De Tukkers kwamen zaterdag op bezoek bij SC Heerenveen al vroeg op achterstand, maar trokken in de slotfase toch de drie punten naar zich toe: 1-3.

"We zijn ontzettend blij met de eerste uitoverwinning van het seizoen", aldus Hake op de clubwebsite. "Dat was toch een klein item de laatste tijd. Mooi dat dit gebeurt in de goede serie waar we inzitten. Deze zege kostte wel wat moeite, zeker nadat we in de beginfase op achterstand kwamen. Het elftal reageerde daar heel goed op en begon van zich af te bijten en vocht zich terug in de wedstrijd. Dat kon je in het verloop van de eerste helft zien. We hebben dat in de tweede helft doorgezet zonder echt goed te spelen. Na de rode kaart (van Heerenveen-speler Joost van Aken, red.) hebben we optimaal geprofiteerd van de ruimte die we kregen en liepen we uiteindelijk uit naar een verdiende overwinning. We zitten na de winterstop in een goede fase en willen dat graag doorzetten."

"We hebben nu drie keer gewonnen na de winterstop, daar moeten we blij mee zijn", vindt Hake. "Het spel was wat slordiger dan in de afgelopen wedstrijden, dat had beter gekund. Maar uiteindelijk hebben we maximaal geprofiteerd van de ruimte die we kregen. We wisten ze met een man meer niet goed onder druk te zetten, maar achteraf ben ik daar niet rouwig om. Want Heerenveen nam veel risico door met een aantal mensen voor de bal te spelen."

FC Twente klimt door de winst naar de veertiende plaats. "De ontlading na afloop was groot in de kleedkamer", laat Hake weten. "Als je de zege op deze manier binnenhaalt, dan is dat heel lekker. Ik ben blij dat we de goede weg zijn ingeslagen. Dat betekent niet dat we er al zijn, maar dit geeft vertrouwen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen