Maas na verlies: "Ik hoop op steun van ons publiek"

Jw
7 februari 2016, 09:35

Vitesse heeft zijn draai nog niet gevonden onder bewind van trainer Rob Maas. De Arnhemmers gingen zaterdagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij AZ, waarmee het voor de vierde keer op rij puntverlies leed. Maas beseft dat de druk op zijn persoon groter wordt. "Dat hoort bij het voetbal. Ik hoop op steun van ons publiek", sprak hij na afloop tegen Omroep Gelderland.

AZ-spits Vincent Janssen besliste de wedstrijd met zijn enige doelpunt. "We wilden hun angel uit het spel halen", had Maas juist geprobeerd om de makkelijk scorende aanvaller te bestrijden. Voor de rust slaagde hij in die opzet. "In de tweede helft was het inderdaad minder. Het resultaat is teleurstellend. Maar dat hadden we vorig jaar ook in het begin van het jaar. Ik kan de spelers echter niets verwijten. Ze werken keihard en schieten die bal er echt niet expres naast."

De systeemwijziging, die leek op 4-4-2, is niet mislukt, benadrukt Maas. "Dit was een klein beetje gericht op de tegenstander. Heerenveen is weer een andere tegenstander. We gaan het bekijken hoe we hier op door kunnen borduren. Baker heeft vanavond op 'tien' gespeeld. Ik vind dat hij dat heel goed heeft ingevuld."

Maas kwam in de winterstop aan het roer, doordat trainer Peter Bosz de club verliet voor een avontuur bij Maccabai tel Aviv. Daarvoor was hij assistent-trainer in Arnhem.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen