Derde plaats klinkt bij Heracles 'als muziek in de oren'

Jw
7 februari 2016, 10:04

Heracles Almelo veroverde zaterdagavond met een 2-0 overwinning op PEC Zwolle de derde plaats in de Eredivisie. Daarmee blijven de Tukkers boven verwachting meedraaien in de subtop. Logischerwijs waren er in Almelo lachende gezichten, al bleef de trainer nuchter.

"Dat klinkt als muziek in de oren", reageert verdediger Mike te Wierik tegenover RTV Oost op de derde plaats die Heracles in handen kreeg. "Dat is waar je het voor doet. We mogen zeker niet klagen. We moeten proberen dit zo lang mogelijk vast te houden en zullen we zien waar we gaan eindigen."

Te Wierik benadrukte dat Heracles Almelo een sterke bank heeft, wat invallers Gonzalo García (assist) op Jaroslav Navratil (doelpunt) lieten zien. "We doen het niet met z'n elven, maar we hebben volgens mij 27 spelers en we doen het met z'n allen. Die jongens die niet spelen moeten ons ook scherp houden op de trainingen en dat doen ze goed. Dan kunnen wij ook optimaal renderen", zegt de verdediger.

Trainer John Stegeman reageerde wat terughoudender op de derde plaats. "Het geeft aan dat we op de goede weg zijn met elkaar. Het is mooi, maar het zegt me nog niks", zei hij tegenover de NOS. Stegeman was net als Te Wierik ook tevreden over de impact van de invallers. "Ik ben heel blij dat ze het team helpen, dat geeft de kracht van onze selectie aan. We hebben geen superteam, maar kunnen goede dingen doen met elkaar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen