Zeer verrassende basisopstellingen in Klassieker

7 februari 2016, 11:24   Bijgewerkt: 7 februari 2016, 15:48

Zowel Frank de Boer als Giovanni van Bronckhorst heeft een aantal verrassingen in petto voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. In beide opstellingen is een aantal mutaties doorgevoerd, vanwege de magere prestaties in de afgelopen weken. Ajax kwam twee keer niet tot winst in de Eredivisie, Feyenoord bereikte zelfs een dieptepunt met vijf competitienederlagen op rij.

Bij Ajax valt op dat Mike van der Hoorn en Lasse Schöne een plek in de basis te pakken hebben. Dat houdt in dat Ricardo van Rhijn en Arek Milik op de reservebank plaatsnemen en dat Joël Veltman als rechtsback speelt. Anwar El Ghazi staat bij de Amsterdammers in de punt van de aanval, onder meer Viktor Fischer en Daley Sinkgraven zijn reserve in de clash met Feyenoord. Davy Klaassen maakt zijn rentree in de basis.

Aan de zijde van de Rotterdammers is het opvallend dat Bilal Basaçikoglu en Jens Toornstra aan de aftrap staan. Bovendien maakt de speelgerechtigde Renato Tapia, die deze winter van FC Twente overkwam, zijn (basis)debuut voor Feyenoord. Eljero Elia, Marko Vejinovic en Miquel Nelom zijn veroordeeld tot een plek in de dug-out, de zieke Simon Gustafson heeft de wedstrijdselectie niet gehaald. Het is overigens mogelijk dat Van Bronckhorst weer voor een 5-3-2 formatie opteert; in dat geval zal Tapia in de achterhoede spelen.

De Klassieker, die om 12.30 uur afgetrapt wordt in de Amsterdam ArenA, staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Gudelj, Bazoer, Klaassen; Schöne, El Ghazi, Younes.

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo; Vilhena, Tapia, El Ahmadi; Toornstra, Kuyt, Basaçikoglu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen