Van Nistelrooy: "Oranje moet met jonge spelers verder"

Jw
7 februari 2016, 12:03

Ruud van Nistelrooy maakte onlangs bekend dat hij vanaf komend seizoen aan de slag gaat als spitsentrainer bij PSV. Hij neemt afscheid van zijn rol als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. De voormalig spits van Manchester United was deze week te gast bij de universiteit van Oxford en werd daar door studenten gevraagd waarom het mis is gegaan bij Oranje.

"Ze hadden een slechte assistent-trainer", kreeg Van Nistelrooy de zaal aan het lachen. "Nee, eerlijk gezegd is het best een shock. Het was mijn eerste baan en dan maak ik dit mee. Het is een nationale ramp en daar was ik onderdeel van", vervolgde de in Engeland nog altijd populaire oud-international met serieuze toon.

"Het is interessant hoe we hier mee omgaan. We zijn niet gekwalificeerd, wat gaan we nu doen? We willen naar het WK in Rusland, maar hoe zet je die stip aan de horizon?", vraagt hij zichzelf af voor de ogen van de studenten.

Wat er precies mis is gegaan, vindt hij moeilijk te bepalen. "In voetbal is het niet altijd zo dat je direct een oorzaak kunt aanwijzen. We zijn als nummer drie op het laatste WK er niet in geslaagd om ons te kwalificeren voor het EK. Dat gebeurt wel eens vaker bij landen, maar je moet dan verder. Er komen nieuwe spelers aan en daar moet een nieuw team van worden gebouwd. En dan komt het wel weer goed."

Van Nistelrooy maakt zich wel zorgen over de terugval van het Nederlandse clubvoetbal. "Het verschil tussen het Nederlandse voetbal en de andere landen wordt alsmaar groter. De gemiddelde leeftijd van een topteam in Nederland is twintig jaar, terwijl de topteams in Europa allemaal gearriveerde spelers van 25, 26 jaar hebben. Daar kun je niet mee concurreren en dus moeten we een manier vinden om talenten langer te behouden."

Hieronder is het volledige interview met Van Nistelrooy te zien:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen