Bazoer pegelt Ajax naar winst in boeiende Klassieker

7 februari 2016, 14:34   Bijgewerkt: 7 februari 2016, 15:49

In een clash tussen twee worstelende topclubs is Ajax zondagmiddag boven komen drijven. De Amsterdammers zorgden er in een interessante Klassieker voor dat Feyenoord voor de zesde (!) keer op rij met lege handen stond in de Eredivisie. De thuisploeg domineerde, won dankzij een héérlijke goal van Riechedly Bazoer met 2-1 en gaat nu weer voor even aan kop in de Eredivisie, in afwachting van Utrecht-PSV.

blom

blom

In Kerkrade opteerde Giovanni van Bronckhorst nog voor een 5-3-2 formatie, maar de Feyenoord-coach hield hier in de ArenA niet aan vast. Hij kwam met een verrassende basisopstelling op de proppen, met onder meer Bilal Basaçikoglu, Jens Toornstra en Renatio Tapia, die zijn debuut maakte. Ook Frank de Boer had verrassingen in petto. De keuzeheer van Ajax koos voor Mike van der Hoorn en Lasse Schöne en zette Arek Milik en Ricardo van Rhijn op de bank.

Het was überhaupt al geen lekker begin voor Ajax, aangezien de geblesseerde Jairo Riedewald al vroeg gewisseld moest worden voor Nick Viergever. Toch herpakten de Ajacieden zich snel. Ze groeiden duidelijk in de wedstrijd en kwamen op 1-1 via Amin Younes. De Duitser vond de combinatie met Davy Klaassen, kapte Toornstra en Eric Botteghin uit en was trefzeker via de binnenkant van de paal. Het was niet gek dat Klaassen de aangever was: de in de basis teruggekeerde aanvoerder trok de kar en zorgde voor veel diepgang.

Ajax maakte duidelijk het spel, maar Feyenoord was minstens zo gevaarlijk vanuit de counter. Zo waren Sven van Beek en Vilhena dicht bij een goal. Aan de zijde van de thuisploeg had Anwar El Ghazi in de eerste helft een grote kans, maar hij kon Kenneth Vermeer nét niet passeren na een slippertje van Eric Botteghin. Feyenoord-goalie Vermeer was tegen zijn oude club veelvuldig doelwit van vervelende spreekoren.

Ajax staat dankzij de winst weer met twee punten voor PSV, maar de Eindhovenaren kunnen het stokje van de koploper later op deze zondag (FC Utrecht-uit) wel weer overnemen. Feyenoord is de derde plaats kwijtgeraakt aan Heracles en heeft volgende week tegen PEC Zwolle (uit) een nieuwe kans om een einde te maken aan de inktzwarte serie van zes verliespartijen.

[photo,95564,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen