Groningen verslaat tandeloos Cambuur in saai duel

7 februari 2016, 16:25   Bijgewerkt: 7 februari 2016, 16:42

Zonder al teveel moeite heeft FC Groningen zondagmiddag SC Cambuur van zich afgeschud. In de eigen Euroborg werd het 2-0 voor de thuisploeg, dankij goals van Michael de Leeuw en invaller Oussama Idrissi. Dankzij de zege stijgt Groningen naar de zevende plaats op de ranglijst, terwijl Cambuur nog altijd wacht op de eerste punten in 2016.

Sommige eredivisieduels, zoals Ajax tegen Feyenoord eerder op de middag, zijn het aanzien meer dan waard. Andere wedstrijden zijn voor de neutrale toeschouwer absoluut niet aantrekkelijk. Van die laatste categorie was het duel tussen Groningen en Cambuur vanmiddag een voorbeeld. De wedstrijd vermaakte de kijker nauwelijks en bood weinig spektakel.

Los van die twee treffers viel er vanmiddag nauwelijks iets te genieten in de Euroborg. Het tempo was de gehele wedstrijd laag en beide teams creëerden nauwelijks mogelijkheden. Groningen speelde in de eerste helft nog wel aardig, maar vanwege de geringe tegenstand nam het na de pauze gas terug. Dat kwam de amusementswaarde van het duel absoluut niet ten goede. Overigens kreeg Hoesen in de eerste helft nog wel een grote kans, na een mooie aanval over de rechterflank. De spits zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door de prima spelende Leonard Nienhuis.

Voor Groningen is de tweede zege op rij zeer goed nieuws, want de formatie van scheidend coach Erwin van de Looi stijgt naar de zevende plaats. Bij Cambuur wacht men nog altijd op het eerste punt van 2016, want de nederlaag tegen Groningen was alweer de vijfde zeperd op rij. Omdat De Graafschap wel weer een puntje pakte, is het gat tussen beide ploeg nu slechts één punt. Het is alarmfase 1 in Leeuwarden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen