Diego Costa stelt punt veilig voor Hiddink tegen Van Gaal

7 februari 2016, 19:03

Guus Hiddink leek zondag zijn eerste competitiewedstrijd met Chelsea te verliezen. Ware het niet dat Diego Costa in de blessuretijd de 1-1 scoorde tegen het Manchester United van Louis van Gaal.

Beide ploegen waren gedurende de wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd. In de eerste helft had onder andere Diego Costa een goede kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. De spits, die onder Hiddink weer lijkt opgeleefd, schoof een bal rakelings voor het doel van David de Gea langs. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel echter in de tweede helft. Jesse Lingard sloeg knap toe door uit de draai raak te schieten.

Chelsea probeerde in de slotfase nog aan te zetten en de gelijkmaker te forceren, maar dat zat er niet in voor de Londenaren. Het was wel enkele malen gevaarlijk. Zo bracht doelman David de Gea redding op een krachtig schot van Cesc Fabregas. Het speltempo nam in de laatste minuten nog eens toe en ook Memphis mocht nog zijn opwachting maken. Met het ingaan van de blessuretijd toonde Costa zijn waarde voor Hiddink door de 1-1 binnen te schuiven.

Door het gelijkspel staat Chelsea op een dertiende plek in de Premier League. De voorsprong op de degradatiezone bedraagt slechts zeven punten. Manchester United begint de top vier uit het oog te verliezen. De achterstand op Manchester City bedraagt zes punten en de achterstand op koploper Leicester City is zelfs twaalf punten.

Een enorme tegenvaller voor Chelsea was het wegvallen van centrale verdediger Kurt Zouma. Hij kwam tijdens een duel verkeerd terecht en liep daarbij een ogenschijnlijk zware knieblessure op. Zouma schreeuwde het uit van de pijn en moest per brancard het veld verlaten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen