De Jong: "FC Groningen op alle posities iets beter"

7 februari 2016, 19:24   Bijgewerkt: 7 februari 2016, 20:51

Henk de Jong erkende zondag zijn meerdere in FC Groningen. De trainer verloor met SC Cambuur op bezoek in de Euroborg met 2-0. Cambuur is in een hevige degradatiestrijd verwikkeld.

"Met name de eerste helft was teleurstellend. We wilden inzakken, maar de ene helft wilde vooruit en de andere terug. We gaven het doelpunt ook te makkelijk weg. In de tweede helft hebben we iets meer ons eigen spel gespeeld, maar je zag dat Groningen de betere is. Op alle posities zijn ze iets beter. De score had nog hoger uit kunnen vallen", reageert De Jong tegenover FOX Sports.

"We hebben het op dit moment heel moeilijk", beseft de keuzeheer. "Er lagen wel mogelijkheden om FC Groningen pijn te doen, maar daar zijn we op dit moment kwalitatief niet goed genoeg voor. Ook de nieuwe jongens moeten wennen. We halen geen spits van Barcelona, maar jongens die tijd nodig hebben om zich aan te passen."

"Het gaat allemaal wel komen, maar het is lastig als je verliest. Ik heb geen paniek, maar je moet wel reëel blijven kijken. We moeten boven De Graafschap eindigen en dan speel je volgend jaar gewoon weer in de Eredivisie." Cambuur staat op een zeventiende plek in de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen