Ajacieden waarderen Heitinga: "Fantastisch voor hem"

8 februari 2016, 10:14

John Heitinga kondigde afgelopen week het einde van zijn carrière als profvoetballer aan en werd in het kader hiervan voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) uitgebreid in het zonnetje gezet. De 32-jarige verdediger maakte een ereronde, gaf een korte speech en mocht vlak voor de aftrap door een erehaag van Ajacieden en Feyenoord-spelers lopen. Het leidde tot de nodige emoties en dat vonden de spelers van Ajax mooi om te zien.

"Ik heb de ereronde niet gezien, maar het was natuurlijk fantastisch voor John", zegt Jasper Cillessen tegen FCUpdate.nl over het fraaie afscheid van Heitinga. "Ik zag hem wel van het veld aflopen en hij was volgens mij wel redelijk ontdaan", stelt de Ajax-keeper, die niet definitief afscheid neemt van Heitinga. "Hij is niet helemaal weg, zoals hij zelf ook aangaf. Hij blijft geregeld meetrainen en hij komt er ook bij als trainer. Ik hoop dat ik hem niet ga missen, want dat zou betekenen dat hij nog veel bij ons is", aldus Cillessen.

Mitchell Dijks droeg het resultaat in de Klassieker op aan Heitinga. "Het is top voor hem dat we met 2-1 van Feyenoord gewonnen hebben. Hij had de trainen in z'n ogen staan", weet de linksachter van Ajax. In de mixed zone van de ArenA kreeg Dijks de vraag wat hij het meest aan de gestopte verdediger zal missen. "Hij kwam vaak naar me toe om me te helpen. Bijvoorbeeld bij de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe, met advies over hoe ik Nani kon afstoppen. Ik ging trouwens ook vaak naar hem toe met vragen. Hij hielp me ook vaak met het koppen", besluit Dijks.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen