Leicester-fan verdient 25.000 Britse pond bij landstitel

8 februari 2016, 20:28

Voor één supporter van Leicester City worden de laatste maanden van het Premier League-seizoen wel heel spannend. Als zijn favoriete club weet te stunten met het binnenhalen van de landstitel, dan levert hem dat 25.000 Britse pond (ruim 32.000 euro) op.

Leigh Herbert, zoals de man heet, plaatste voorafgaand aan het seizoen bij een wedkantoor een bet van 5 Britse pond dat Leicester City zich tot Premier League-kampioen zou kronen. De quotering was 5.000, wat betekent dat de inzet vermenigvuldigd met dit aantal wordt uitbetaald als het gokje werkelijkheid wordt. "Het begint nu serieus te worden", reageert Herbert bij BBC Radio 5 Live. "Ik plaatste de bet terwijl ik een paar drankjes op had. Het seizoen begon als een roman, maar nu begin ik het gevoel te krijgen dat ze echt kampioen kunnen worden."

Dat laatste geldt ook voor het wedkantoor. De bewuste partij heeft Herbert voorgesteld om de bet voor 3.000 Britse pond af te kopen, maar de Leicester-fan wil daar niets van weten. Hij gaat door tot het einde.

Leicester City won zaterdag met 1-3 bij Manchester City en staat nu vijf punten los van de concurrentie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen