Ajax: "Zitten lelijk met gebeurtenissen in onze maag"

9 februari 2016, 07:52   Bijgewerkt: 9 februari 2016, 09:01

Maandagmiddag kwam naar buiten dat de 26-jarige man uit Wageningen die zondag bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) opgepakt werd wegens het naar beneden hijsen van een afschuwelijke Kenneth Vermeer-pop aan een strop, dinsdag (vandaag) voorgeleid wordt aan de onderzoeksrechter. Hij wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van bedreiging en kreeg direct na zijn actie een stadionverbod.

De pop van Vermeer was schandalig en ging veel te ver, daar was iedereen het wel over eens. Maar los van dit incident kreeg de doelman van Feyenoord, die in het verleden lange tijd voor Ajax speelde, nog veel meer over zich heen. Massaal werden er kwetsende spreekkoren gezongen richting de goalie. Wat gebeurt er met deze situatie? "Dat zijn we nu aan het onderzoeken", reageert Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis in het Algemeen Dagblad.

"Het is lastig, aangezien het meerdere mensen waren en ze waarschijnlijk verspreid zaten over meerdere vakken", vervolgt Brinkhuis. "Feit is wel dat wij als club lelijk met de gebeurtenissen in onze maag zitten. Dat hebben we na afloop in een directieverklaring ook laten blijken", benadrukt de zegsman van Ajax. Naar aanleiding van ADO-Ajax, toen Riechedly Bazoer racistisch bejegend werd, laaide de discussie op of spelers en trainers niet gewoon van het veld moeten lopen bij dergelijke voorvallen. Ajax vindt niet dat dit tijdens de Klassieker moest gebeuren. "Net als wat wij na ADO-Ajax zeiden: wij vinden niet dat dit aan de spelers is. Zij focussen zich op het voetbal."

Brinkhuis vindt dat Ajax goed opgetreden heeft tegen de Vermeer-actie. "Wij hebben direct na de wedstrijd gezegd dat wij het ophangen van die pop een onsmakelijke actie vinden die veel te ver gaat. Ajax neemt nadrukkelijk afstand van de wanordelijkheden. Het is bekend dat de dader een stadionverbod heeft gekregen. Wij treden liever op dan dat we met statements strooien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen