ADO Den haag zet gezichtsherkenning en blacklist in

9 februari 2016, 10:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag is nog volop bezig met het identificeren en bestraffen van de 24 supporters die zich tijdens het thuisduel met Ajax op 17 januari schuldig maakten aan kwetsende spreekkoren en oerwoudgeluiden aan het adres van Riechedly Bazoer. 23 fans hebben een lokaal stadionverbod gekregen en de namen van de boosdoeners zijn doorgegeven aan de KNVB, die zich over een straf gaat buigen.

"Het lokale stadionverbod is een lik-op-stuk-maatregel'', stelt een woordvoerder van ADO in het Algemeen Dagblad. Een wedstrijd bezoeken zit er voor de geïdentificeerde supporters niet in. "Op basis van   gezichtsherkenning en een blacklist kunnen zij niet het stadion in. Door de aangifte van Ajax en diverse stichtingen onderzoekt het Openbaar Ministerie ook of zij strafrechtelijk kunnen worden vervolgd."

Er kreeg al één supporter een definitief stadionverbod. "Hij maakte zich schuldig aan beledigende teksten. De KNVB legde hem een straf op van twaalf maanden. Wij hebben dat stadionverbod verzwaard tot 36 maanden", aldus de ADO-zegsman. De Haagse eredivisionist is ook nog bezig met het eigen onderzoek. "Van zes personen zijn we nog niet achter de identificatie. Daar wordt hard aan gewerkt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen