Koeman vijf duels zonder 'niet slimme' Wanyama

9 februari 2016, 12:56

Victor Wanyama speelt altijd op het randje bij Southampton, maar gaat daar dit seizoen iets te vaak overheen. De middenvelder van Southampton liep afgelopen zaterdag tegen West Ham United (1-0 winst) alweer tegen zijn derde rode kaart van het seizoen aan. Dat is hem op een schorsing van vijf wedstrijd komen te staan.

Wanyama is de eerste speler in de clubhistorie van Southampton die het voor elkaar gekregen heeft om drie rode kaarten te pakken in één seizoen, en dan zijn er ook nog eens dertien wedstrijden te gaan. Manager Ronald Koeman gaat maar weer om de tafel zitten met de Keniaan. "We hebben een week om deze situatie te analyseren en bespreken. Hij moet slimmer zijn", vindt de Nederlandse coach. Alleen Slaven Bilic, Vinnie Jones, David Batty, Craig Short, Frank Queudrue en Wes Brown kregen eerder drie rode kaarten in een Premier League-seizoen.

De wedstrijden tegen Swansea City, Chelsea, AFC Bournemouth, Sunderland en Stoke City gaan door de schorsing aan de neus van Wanyama voorbij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen