Europese steun voor Infantino, Concacaf zoekt preses

9 februari 2016, 16:18

De ECA, de belangenverenigingen van Europese topclubs, heeft voor de presidentsverkiezingen bij de FIFA haar steun uitgesproken in Gianni Infantino. Dat heeft voorzitter Karl-Heinz Rummenigge dinsdag na een bijeenkomst van de verenging in Parijs kenbaar gemaakt.

"Hoewel we geen stemrecht hebben, steunen wij Infantino in de strijd om het voorzitterschap bij de FIFA. We zijn altijd zeer tevreden over hem geweest", sprak Rummenigge, die de preses van Bayern München is. 220 clubs – waaronder Ajax, PSV, Feyenoord, sc Heerenveen, AZ, Vitesse, FC Twente en FC Utrecht – zijn onderdeel van de ECA. Infantino strijd op 26 februari met Tokyo Sexwale, prins Ali bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa om het FIFA-voorzitterschap.

Ondertussen is de CONCACAF, de voetbalfederatie van Noord- en Midden-Amerika, op zoek naar een nieuwe voorzitter. Gordon Derrick en Victor Montagliani hebben zich maandag, in navolging van Guyana en Larry Mussenden, kandidaat gesteld voor deze functie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen