Salomon Kalou (30) voelt dat de jaren gaan tellen

9 februari 2016, 14:24

Salomon Kalou is nog 'maar' dertig jaar oud, maar denkt al voorzichtig aan het einde van zijn carrière als profvoetballer. De international van Ivoorkust heeft laten doorschemeren dat hij overweegt om een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan.

Kalou is aan het wikken en wegen, zo blijkt uit zijn uitlatingen bij BBC Sport. "Ik heb de Afrika Cup gewonnen en heb meegedaan aan twee WK's. Je moet altijd nadenken over wat het juiste moment is om te stoppen. Ik ben dit jaar dertig jaar geworden, dan moet ik toch meer rekening houden met mijn lichaam. Dat heeft dan meer rust nodig", denkt de aanvaller van Hertha BSC.

Kalou maakte in de zomer van 2014 de transfer naar de Berlijnse club en maakte zes doelpunten in zijn debuutseizoen in de Bundesliga. "Het was een lastig jaar, maar dat kwam ook door de Africa Cup. Dit seizoen hoop ik minimaal vijftien doelpunten te maken", aldus de Ivoriaan, die tot dusver tien goals maakte in de huidige jaargang.

Tussen 2003 en 2006 maakte Kalou 35 goals in 67 wedstrijden voor Feyenoord, dat hem ook even verhuurde aan Excelsior (vier goals in elf duels).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen