Geen matchfixing-melding: "Rekenen er ook niet meer op"

9 februari 2016, 15:58

De KNVB verwacht niet dat er zich nog spelers zullen melden die benaderd zijn om wedstrijd te manipuleren. Het is inmiddels twee weken geleden dat bekend werd dat één profvoetballer contact opnam met de voetbalbond, omdat hij gevraagd was om zich schuldig te maken aan matxchfixing. Het bleek een actie te zijn van het televisieprogramma Rambam, dat op een onthulling uit was.

Naar aanleiding van het matchfixingbericht deden de KNVB en spelersvakbond VVCS een oproep aan spelers om dergelijke zaken meteen te melden. "Maar niemand heeft dat gedaan", bevestigt een woordvoerder van de voetbalbond tegenover het ANP. "We hebben iedereen de ruimte gegeven zich te melden, maar rekenen er nu niet meer op dat meer voetballers dat gaan doen", zo klinkt het bij de KNVB.

Voetballers die het nalaten om te melden dat ze benaderd zijn door matchfixing, als dit wel het geval is geweest, riskeren een sanctie. Er is namelijk sprake van een meldplicht, wat de KNVB en de VVCS dus benadrukten. De oproep leidde echter niet tot extra meldingen, wat de bond en de vereniging verrassend vinden. "We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat slechts één speler is gebeld", aldus de KNVB-zegsman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen