Uitblinker Veltman: "Je moet kort op Elia zitten"

9 februari 2016, 17:57   Bijgewerkt: 9 februari 2016, 18:29

In de Klassieker van afgelopen zondag was Joël Veltman één van de uitblinkers. De verdediger van Ajax, die als rechtsback speelde, viel met name op door zijn agressieve aanpak van Eljero Elia, die er nauwelijks aan te pas kwam bij Veltman. In gesprek met Ajax Life blikt de international terug op de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Hij zat er heel kort op bij de buitenspeler van Feyenoord. "Het had ook wel een beetje met vermoeidheid te maken", zegt Veltman. "Ik moest nog even een tandje bijschakelen toen ik in het laatste kwartier op Elia kwam te staan, ook al was ik wel kapot. Je moet kort zitten tegenover Elia. Als hij draait en je opzoekt, wordt het moeilijk."

Veltman speelde voor de derde keer als rechtsachter, omdat Kenny Tete geblesseerd is. Hij vult die rol met verve in. "Ik moet constant doordekken, veel meters maken. Het is niet eens zozeer dat ik meer moet nadenken, ik moet vooral meer doen. Meer meters maken dus. Naar binnen knijpen en doordekken als er een opening komt. Dat voel je wel, ja. Ik lag na afloop even op de grond. Opluchting, blijdschap en ja, ik was ook wel vermoeid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen