Ajax A1 maakt indruk: "De eerste helft was fantastisch"

9 februari 2016, 19:46

Ajax won afgelopen weekend de Klassieker van aartsrivaal Feyenoord en enkele dagen later heeft ook het hoogste jeugdteam een belangrijke zege behaald. Ajax A1 versloeg het Spaanse Sevilla vandaag (dinsdag) met 3-1 in de UEFA Youth League en heeft zich daardoor geplaatst voor de achtste finales.

Bij rust was de stand 1-1, al was Ajax veel beter dan de Spaanse tegenstander in het eerste bedrijf. "De eerste helft was fantatisch", zegt coach Frank Peereboom op de site van Ajax. "Goed spel, goed ritme, veel kansen gecreëerd en mooi voetbal over de vleugels. Aan de reactie van het publiek merkte je ook wel dat dit voetbal werd gewaardeerd. We hadden alleen veel meer moeten scoren. Na de 2-1 werd het soms wat onrustig en durfden we soms net die pass niet meer tussen de linies te geven. Later ging dat weer beter en na die 3-1 wisten we dat het goed zat."

Bij Ajax was Donny van de Beek trefzeker. De middenvelder, met ervaring in Ajax 1, was één van de uitblinkers aan de kant van de Amsterdammers. "Het is heel goed om zo'n jongen erbij te hebben. Hij blijft nuchter en wil heel graag voetballen. De dingen die hij doet, het uitstellen en een goede bal tussendoor spelen, het is heel goed dat we zulke gasten erbij hebben. Maandag de loting, laat de volgende tegenstander maar komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen