Nigeria-bondscoach Oliseh (ex-Ajax) moet boeten

10 februari 2016, 18:25

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Daar is Sunday Oliseh achter gekomen. De voormalig verdediger van Ajax heeft van de voetbalfederatie van Nigeria (NFF) heeft de bondscoach van het Afrikaanse land een flinke geldboete opgelegd. De oud-speler moet 6 miljoen Naira, omgerekend ruim 25.000 euro, aftikken.

Oliseh heeft de geldboete opgelegd gekregen naar aanleiding van forse kritiek op de media. Afgelopen zondag kreeg hij, na twee nederlagen op rij, vragen over zijn toekomst bij de nationale ploeg van Nigeria. Daar was Oliseh niet van gediend, waardoor hij zeer fel reageerde. "Zelfs wereldkampioen Duitsland slaagt er niet in om ieder duel te winnen, zoals jullie van ons eisen", zei de oud-Ajacied onder meer.

De bondscoach noemde de handelswijze van de media 'waanzinnig'. "Als je denkt dat je het beter kan dan ik, ga dan zelf aan een carrière als trainer beginnen", sprak Oliseh, die zelfs zei dat hij niet eens bondscoach wilde worden. "Ik heb tot twee keer toe een aanbod afgeslagen, door een vriend heb ik het toch gedaan. Ik wilde mijn land dienen."

Oliseh, die in juli 2015 werd aangesteld als opvolger van Stephen Keshi, heeft inmiddels via Twitter zijn excuses aangeboden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen