De Boer: 'geen hoofdpijn' door uitgedunde defensie

10 februari 2016, 19:24

Door de vervelende blessures van Jairo Riedewald en Kenny Tete en het stoppen van John Heitinga is de spoeling opeens behoorlijk dun geworden in de achterhoede van Ajax. Dat zorgt ervoor dat Frank de Boer moet puzzelen. Dat vindt de trainer echter geen probleem.

Afgelopen zondag stond de organisatie ondanks het vroege wegvallen van Riedewald prima in de met 2-1 gewonnen Klassieker tegen Ajax. De verdediging werd toen gevormd door Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Mitchell Dijks. Viergever verving Riedewald aardig. "Qua snelheid is Riedewald de betere, maar in het koppen is Viergever weer beter. Qua techniek zijn ze beiden goed; ze proberen allebei altijd de voetballende oplossing te vinden. Nick heeft ook meer ervaring", zegt De Boer bij Ajax TV.

De Boer weet dat de achterhoede flink ingekrompen is. "We hadden eerst acht verdedigers, nu nog maar vijf. Er moeten niet nog meer problemen komen in de achterhoede, want dan moeten we het een divisie lager zoeken, bij Jong Ajax. Maar we moeten er niet paniekerig over doen, dit is hoe het zit", aldus De Boer.

Er wordt op dit moment nog niemand overgeheveld van Jong Ajax. "We hebben vijf verdedigers, dat zijn er normaal gesproken genoeg. Als er schorsingen zijn, dan wordt het wel een ander verhaal. Dan kunnen jonge jongens zich laten zien", aldus De Boer, die ook nog Ricardo van Rhijn tot zijn beschikking heeft. "Hij werkt keihard om zich in het elftal te knokken. Deze opstelling is zeker niet vast."

Zorgen maken doet De Boer zich niet. "Onze achterhoede is nog zeker eredivisiewaardig. Ik heb er geen hoofdpijn door."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen