Barça grijpt fraai clubrecord door late gelijkmaker

10 februari 2016, 22:56   Bijgewerkt: 10 februari 2016, 23:08

Voorafgaand aan de bekerconfrontatie tussen Valencia en FC Barcelona was het niet meer de vraag wie de finale van de Copa del Rey zou bereiken, aangezien de eerste wedstrijd al met 7-0 door de Catalanen werd gewonnen. Het was de vraag of Barça het veelbesproken clubrecord van 29 duels op rij zonder nederlaag kon pakken in het duel om des keizers baard. Het antwoord: ja.

Barça wist in Valencia namelijk voor de 29ste keer op rij ongeslagen te blijven. Sinds de 2-1 nederlaag bij Sevilla op 3 oktober 2015 hoefde de ploeg van coach Luis Enrique geen verlies meer te slikken. De Catalaanse topclub boekte 24 overwinningen en speelde vijf keer gelijk. Het vorige clubrecord stamde van het seizoen 2010/2011, toen er onder Pep Guardiola 28 keer op rij niet verloren werd.

Lange tijd leek het clubrecord er niet te van gaan komen in Estadio Mestalla. Barça, dat met een B-elftal aantrad in de sinaasappelstad, keek namelijk lange tijd tegen een achterstand aan door een doelpunt van Alvaro Negredo in de 39ste minuut. De 19-jarige Kameroener Wilfrid Kaptoum tekende in de slotfase op aangeven van medejongeling Juan Camara voor de gelijkmaker en dus voor het clubrecord. Hierna had Munir El Haddadi Barça ook nog de winst moeten bezorgen, maar hij liet een grote kans onbenut.

Onder meer Neymar, Luis Suarez, Lionel Messi, Andres Iniesta, Dani Alves, Gerard Piqué en Javier Mascherano kregen van Luis Enrique rust tegen Valencia. De trainer deed een beroep op jonge spelers als Kaptoum, Sergi Samper, Dani Romera, Juan en Gerard Gumbau. Dat was te merken aan het spel, aangezien de Catalanen vooral de lange bal zochten en niet herkenbaar waren tegen de ploeg van de geplaagde coach Gary Neville.

Het clubrecord van Barça kan de komende weken verbeterd worden, met relatief eenvoudige wedstrijden tegen Celta de Vigo (thuis), Sporting Gijón (uit) en Las Palmas (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen