Robben wekt met 'schwalbe' woede van Verbeek

11 februari 2016, 00:00   Bijgewerkt: 11 februari 2016, 00:35

Het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek kwam woensdagavond tekort om het Bayern München enigszins lastig te maken in de kwartfinale van het toernooi om de DFB Pokal. Er werd met 0-3 verloren. Een sleutelmoment in de wedstrijd was het penaltymoment, waarbij Arjen Robben gewillig naar de grond ging en Bochum-speler Jan Simunek een rode kaart kreeg. Dit gebeurde bij een 0-1 stand.

Verbeek was niet gediend van de actie van Robben, die hij als een schwalbe bestempelt. "Robben zoekt het been op en laat zich gewoon vallen. Het is een overduidelijke schwalbe. Het was geen strafschop, en dus ook geen rode kaart. Het ging goed in de eerste helft, maar met een man minder werd het te zwaar. Toch was het een goede wedstrijd van onze kant", aldus de coach van Bochum.

Robben, in Verbeek zijn ogen dus de boosdoener, is het niet met zijn landgenoot eens. "Het was een duidelijke overtreding. Zo zijn de regels. Ik begrijp wel dat er ergernis heerst bij hun trainer, aangezien de wedstrijd toen gespeeld was", stelt de vleugelaanvaller van Bayern. "Ik ben wel heel blij dat wij in de halve finale staan."

Bayern neemt het in de halve finale in eigen huis op tegen Werder Bremen. Wordt ook deze horde genomen, dan lonkt er een confrontatie met Borussia Dortmund in de eindstrijd in Berlijn. De rivaal moet dan nog wel eerst afrekenen met Hertha BSC.

Beelden van de vermeende Robben-schwalbe zijn hier te bekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen