NEC: "Santos overtrad normen en waarden"

11 februari 2016, 23:08

NEC reageert in een verklaring via de officiële kanalen op de commotie die is ontstaan na de reserverol van clubtopscorer Christian Santos. De 27-jarige spits uit Venezuela, dit seizoen al dertien keer trefzeker, zou de 'normen en waarden' van de club hebben overtreden.

"In de afgelopen wintertransferperiode heeft Santos intern en extern duidelijk en herhaaldelijk gecommuniceerd te willen vertrekken. In dit proces heeft hij clubregels en normen en waarden overtreden", legt NEC uit. "De club had daar achteraf meteen op moeten ingrijpen, maar met het dreigende vertrek van Christian leek 'een zachte landing' tot de mogelijkheden te behoren."

"Toen bleek dat Santos niet inging op de interesse van diverse clubs en tot het einde van het seizoen wilde blijven, vond het complete Technisch Hart het alsnog gepast om over te gaan tot een maatregel met betrekking tot het gedrag van Santos in de afgelopen periode", vervolgt NEC. "Dit is niet gebaseerd op zijn keuze om te blijven, maar enkel en alleen gebaseerd op normen en waarden die overtreden zijn."

Daarom begon Santos op de bank tegen De Graafschap. Na afloop gaf coach Ernest Faber te kennen graag weer met zijn sterkste elftal te willen spelen, om zo hoog mogelijk te kunnen eindigen. "Met dit verzoek hebben het Technisch Hart en de directie ingestemd", aldus NEC. "De wijze waarop de afgelopen tijd gecommuniceerd werd, verdient niet de schoonheidsprijs, was onvolledig en vertelde maar een gedeelte van het verhaal. We betreuren de onduidelijkheid en miscommunicatie. We richten ons nu weer gemeenschappelijk en eendrachtig op de laatste fase van de competitie waarin het behalen van de play-offs een hoofdprijs is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen