Robben benadrukt belang van nieuwe start Oranje

Jw
11 februari 2016, 16:11

De spelers van het Nederlands elftal kunnen zich in tegenstelling tot veel anderen niet verheugen op een toetje na de lopende competities. Oranje doet niet mee aan het EK in Frankrijk en hoewel dat 'pijnlijk' is volgens Arjen Robben, kijkt de 32-jarige aanvoerder vooral naar de toekomst.

Nederland neemt het 25 en 29 maart op tegen respectievelijk Frankrijk en Engeland. Robben blikt in gesprek met De Telegraaf vooruit. "Dat zijn twee hele goede tegenstanders, het zijn belangrijke potjes om stappen te maken. Je ziet toch dat bepaalde jongens in het buitenland goede stappen maken, Georginio Wijnaldum bijvoorbeeld. We moeten hopen dat we daarmee verder kunnen met het Nederlands elftal. Die jongens hebben een stap gemaakt naar een buitenlandse, sterke competitie dus daar worden ze alleen maar sterker van."

Volgens Robben is aan Oranje de taak om aan een nieuw imago te bouwen. "Wij moeten er met Oranje voor zorgen dat we onze eigen identiteit weer creëren, een nieuwe start maken. We moeten weer opnieuw beginnen", benadrukt hij. "Hoe je dat doet? Dat is een hele goede, maar als ik daaraan begin staan we hier nog wel eventjes. We zijn er goed mee begonnen, denk ik. Met name de interland in Wales was een goede start. Het is ook best lastig, dat moet je niet vergeten. Na Wales speel je pas in maart weer, het kan straks zijn dat je weer heel andere jongens erbij hebt die zich in de tussentijd hebben ontwikkeld."

Toch blijft het raar: een Europees Kampioenschap zonder Nederland. "Het blijft pijnlijk tot het EK voorbij is, maar je moet het accepteren. We zijn er zelf verantwoordelijk voor. Dan moet je daar niet moeilijk over doen, hoe pijnlijk het ook is", besluit de sterspeler van Bayern München.

Het 'echte werk' voor Oranje begint pas weer op 6 september van dit jaar. Dan gaat de ploeg van bondscoach Danny Blind in de WK-kwalificatiereeks op bezoek bij Zweden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen