FC Twente heeft meer tijd nodig voor onderzoeken

Jw
11 februari 2016, 16:37

FC Twente is de crisis binnen de club nog altijd niet de baas. De Tukkers moeten de KNVB en de gemeente Enschede informeren over de financiële situatie, maar hebben om uitstel gevraagd. Volgens interim-directeur Onno Jacobs is het belangrijk dat twee interne onderzoeken eerst worden afgerond.

Bij FC Twente rolden de lijken het afgelopen jaar met volle vaart uit de kast. Er lopen nog altijd twee onderzoeken naar de bestuurlijke structuur en financiën en de handelswijze op transfergebied. Bij beide zaken kan het zijn dat de club grove fouten heeft gemaakt, wat grote gevolgen kan hebben voor de club.

"De situatie is op dit moment nog steeds heel complex en zorgelijk", aldus Jacobs tegenover het ANP. "We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang. De voortgang van die onderzoeken laten op dit moment zien dat we de afgesproken deadlines niet kunnen halen."

De transfer van Dusan Tadic naar Southampton is naar verluidt het middelpunt van het onderzoek. De Servische buitenspeler zou drie miljoen euro hebben opgestreken, wat FC Twente niet heeft opgegeven in de belastingaangifte. Daardoor kan de club worden opgezadeld met een fikse naheffing.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen