Ten Hag eist tegen Cambuur scherpte van FC Utrecht

Jw
11 februari 2016, 18:34

FC Utrecht gaat morgen op bezoek bij SC Cambuur. De ploeg van trainer Erik ten Hag maakte afgelopen week indruk met een bekerzege op bezoek bij PSV (1-3), maar verloor vervolgens van de Eindhovenaren in competitieverband (0-2). Hij eist tegen de Friese laagvlieger weer scherpte van zijn ploeg.

"Wij moeten er aan werken het verschil tussen als we top zijn of wat minder kleiner te maken", aldus Ten Hag op de website van FC Utrecht. "De ondergrens naar boven duwen, stabieler worden. Je kunt niet altijd topvorm hebben. Maar je kunt wél altijd je taken uitvoeren en resultaat halen. Het vrijblijvende moet er af."

"Wij moeten ons eigen spel spelen tegen SC Cambuur. Voorbereid zijn. Dat is dé les. Doen we dat, dan heeft elke tegenstander het moeilijk tegen ons. Dan gaan tegenstanders zich aan ons aanpassen. PSV deed dat vorige week ook. Dat hebben we zelf afgedwongen", spreekt de ambitieuze Ten Hag uit.

De in Haaksbergen geboren trainer is tegelijkertijd ook realistisch genoeg dat zijn team niet elk week een hoog niveau kan halen. "We moeten dan ook nu weer de mentale bereidheid hebben om diep te gaan. En daarbij vertrouwen halen uit PSV-uit, al is het ook een utopie om te denken dat het elke week lukt dat niveau te halen. Maar topclubs spelen ook niet elke week top. Topploegen zijn in de wedstrijden waarin ze niet op hun best zijn wél op de juiste momenten alert. Die stap moet dit team ook zetten, en binnen dat team moeten diverse spelers die stap zetten. Over die grens moeten we nu heen", benadrukt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen