Geduldige Klopp ziet bij Liverpool 'honger naar succes'

Jw
11 februari 2016, 20:03

Jürgen Klopp is nu vier maanden trainer van Liverpool. Hoewel de Duitse trainer in die periode aan sympathie heeft gewonnen onder de fans, zijn The Reds zeker nog niet terug in de Engelse top. Klopp ziet dat iedereen in Liverpool toe is aan succes, maar weet dat het tijd kost.

Nadat Klopp zich lovend heeft uitgelaten over de beroemde geschiedenis van Liverpool, legt hij uit dat er niet in één klap succes kan komen. "Het probleem is: de laatste grote prijzen zijn alweer enkele jaren geleden gewonnen. Het is een probleem waar veel clubs tegen op lopen. Je moet dat accepteren, want dat gebeurt natuurlijk niet zomaar", zegt hij in gesprek met Sky Sports Duitsland.

Klopp denkt dat trainer zijn van Liverpool meer vraagt dan slechts het vak van het coachen. "Dat is het met Liverpool: je kunt niet je naam opbouwen als je geen goede persoonlijkheid hebt. Voor iedereen bij deze club is natuurlijk voetbal belangrijk, maar ze willen een compleet persoon. Je bent dat of ze brengen het je wel bij dat je altijd om de club geeft en je nederig op moet stellen."

Voor Klopp is zijn baan bij Liverpool een 'droom', maar hij is niet in die gedachte blijven hangen. "Het laatste wat je als manager moet doen, is een dromer zijn. Omdat de realiteit je altijd zal inhalen. Natuurlijk besefte ik dat het een geweldige kans was toen ik werd gebeld door Liverpool. Maar als je hier eenmaal bent, werk je van 's ochtends vroeg tot 's avonds en daar tussenin heb je altijd een zware dag", besluit Klopp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen