Been uiterst kritisch op aankoopbeleid Feyenoord

Jw
11 februari 2016, 23:45

Feyenoord beleeft een uiterst zware periode in de Eredivisie. De Rotterdammers verloren vorige week tegen Ajax voor de zesde keer op rij, waardoor het de vraag blijft wanneer er eindelijk een ommekeer komt. Voormalig trainer van de Feyenoord Mario Been neemt het op voor trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Bij de wedstrijd van afgelopen zondag (tegen Ajax, red.) zitten er gewoon vijf aankopen op de bank en de aankopen die spelen, die voldoen niet of nauwelijks. Daar heeft Gio geen eer en geweten in, maar de mensen die boven zitten hebben de kwaliteiten van de spelers die gehaald zijn verkeerd ingeschat", zegt Been in een interview met RTV Rijnmond.

Volgens de tv-analyticus heerst er een structureel probleem in de Kuip. "Het zit absoluut in de clubcultuur. Ik lees maar dat iedereen bovenin de club wil winnen. Dat zal best, maar dan moet je andere spelers halen. 'We' zijn elke keer maar niet in staat om spelers te halen die Feyenoord die felbegeerde titel oplevert."

Been vindt dat andere mensen in de top de kans moeten krijgen. "Mensen bovenin de club zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen, in de spiegel kijken en elkaar echt de waarheid zeggen, want zo goed gaat het niet. Dit is structureel. Er moet eens een hele andere visie in de club worden gebracht door mensen met meer knowhow dan de mensen die er nu zitten", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen