Kleine aandeelhouders Ajax overwegen 'rigoureuze stap'

Ger
12 februari 2016, 08:28

De Aandeelhouders Vereniging (AV) Ajax, die bijna 200 kleine aandeelhouders vertegenwoordigt, is de bestuurlijke chaos bij Ajax en het tegenvallende spel van het eerste elftal zat. Voorzitter Frank Kales, die tussen 1999 en 2001 algemeen directeur van de Amsterdamse club was, denkt aan opheffing van de verenging.

"Ik verwacht dat we er een punt achter zetten. De AV Ajax bestaat uit een aantal kleine, emotionele aandeelhouders die vooral fan zijn. En dan is het afzien", zegt Kales in De Telegraaf. "De laatste tijd zijn bestuursleden ermee gestopt, omdat ze zich meer en meer aan het spel ergerden. Ajax heeft wel de financiële middelen, maar wat zie je terug op het veld? We hebben lang gehoopt dat er verbetering kwam, er ook om gevraagd, maar dat was zinloos."

"Het eerste elftal wordt continu afgeroomd. De huidige directie stelt zich tevreden met een goede competitie tussen Ajax, PSV, Feyenoord en soms een andere club", stelt Kales. "Doorbreek het salarisplafond voor spelers, waarvan de echte kenners zien dat ze wereldtop kunnen worden. Dan blijven ze wel tot hun 24e of 25e. Van Luis Suarez hebben we toch ook ruim drie jaar genoten? Dat genieten doen we nu al een hele tijd niet meer. Vandaar mogelijk deze rigoureuze stap."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen