RTL distantieert zich van Vermeer-beledigingen

12 februari 2016, 13:16

RTL7 heeft in een statement nadrukkelijk afstand genomen van de beledigingen die donderdagavond tijdens een dartsprogramma te zien waren op de televisie. Tijdens de uitzending van de Premier League Darts werden diverse bordjes met teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen' getoond.

"Een lafhartige actie door ogenschijnlijk voetbalsupporters", zo noemt de RTL de Vermeer-beledigingen. "Wij distantiëren ons volledig van de getoonde teksten. Het is een schande voor de sport in het algemeen dat dit gebeurt", stelt de zender, die benadrukt dat het tonen van de beelden niet voorkomen kon worden. "We hebben te maken met een internationale feed en dat houdt in dat deze beelden de hele wereld overgaan, waarbij RTL7 geen invloed kan uitoefenen op de getoonde beelden van de wedstrijden."

RTL7 denkt er over na om de dartsbond PDC in te lichten over de gang van zaken. "Wellicht dat zij iets kunnen ondernemen richting de daders, want wij zijn geen partij. Laten we hopen dat dit eenmalig was."

Vermeer werd afgelopen zondag tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) ook al op kwalijke wijze beledigd. Een supporter van Ajax hees een pop van de doelman van Feyenoord aan een strop naar beneden. De boosdoener kreeg een stadionverbod en wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen