De Haan wil strijd zien: "Vitesse is mentaal kwetsbaar"

12 februari 2016, 13:49

Zaterdagavond staat voor sc Heerenveen de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Met Lucas Bijker en Jeremiah St. Juste in de basis wil trainer Foppe de Haan dat Heerenveen de strijd aangaat in de Gelredome, zo zegt hij op de clubwebsite. "Als het bij Vitesse niet draait, valt het team uit elkaar."

St. Juste vervangt de geschorste Stefano Marzo als middenvelder. Bijker neemt als centrale verdediger de plaats in van de eveneens geschorste Joost van Aken. Op die positie startte hij onder De Haan nog niet. "Ik had Joey van den Berg of St. Juste er ook kunnen neerzetten, maar het middenveld staat aardig. Lucas heeft fighting spirit, is redelijk snel en kan over de grond aardig verdedigen. Hij komt wel lengte tekort, maar dat moet Kenny Otigba dan maar opknappen." 

"Bovendien is Vitesse geen ploeg die veel hoge ballen speelt", zo vervolgt De Haan. "Wel hebben ze enorm getalenteerde spelers. Ze kunnen elkaar goed vinden, zijn vaardig en altijd in beweging. Als het draait is het fantastisch." Toch liggen er volgens de 72-jarige oefenmeester ook kansen. "Als het niet draait, valt het team uit elkaar. Mentaal is Vitesse kwetsbaar. We moeten op de juiste moment het duel aangaan, de fysieke strijd zoeken. Daar heeft Vitesse een hekel aan."

Voorin treedt Heerenveen opnieuw aan met de aanval Sam Larsson, Henk Veerman en Arber Zeneli. Omdat Vitesse doorgaans het spel wil maken, komt er ruimte in de omschakeling voor Heerenveen, zo beseft De Haan. "Voorin hebben we snelheid, vooral over de vleugels zijn we vaardig. Als we op de juiste plekken in balbezit komen, liggen er kansen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen