Cocu vindt Faber 'heel goed': "Dat zie je op het veld"

12 februari 2016, 14:24

Voor PSV staat komende zondag de pittige uitwedstrijd tegen NEC op de rol. Het is voor Phillip Cocu een weerzien met Ernest Faber, waarmee hij nog altijd een uitstekende band heeft. Vorig seizoen was Faber nog de rechterhand van Cocu in Eindhoven, deze jaargang presteert hij als hoofdcoach zeer goed in Nijmegen. Dat zorgt ervoor dat de spelers van PSV hun borst natmaken.

Met Faber aan het roer kan NEC het PSV weleens flink lastig maken, denkt Cocu. "Zij hebben een heel goede trainer, die goed bij de club past. Dat zie je op het veld. NEC speelt met veel passie en strijd, iets dat past bij Faber, maar hebben ook veel voetballend vermogen in de ploeg. Met name in de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk", weet de PSV-keuzeheer. "We moeten ons ook voor zondag voorbereiden op een moeilijk duel. Faber kent de manier van werken, trainen en weet hoe wij spelen. Ernest is jaren een belangrijke schakel geweest. Dat heeft invloed."

Cocu heeft in het Goffertstadion nog niet de beschikking over de geblesseerde Maxime Lestienne en Andrés Guardado. Het duo is wel op de weg terug. Achter de naam van Jeffrey Bruma staat nog een vraagteken. "Jeff heeft vandaag (vrijdag, red.) een gedeelte mee gedaan. Morgen moeten we kijken of hij tijdens de gehele training kan aanhaken. Daarna kijken we of hij definitief kan spelen", stelt de trainer van de Eindhovenaren.

PSV verdedigt in Nijmegen de koppositie in de Eredivisie. Ajax, dat één puntje achter de lijstaanvoerder staat, gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen