Van den Brom: "Heracles is een directe concurrent"

12 februari 2016, 14:33   Bijgewerkt: 12 februari 2016, 14:40

AZ is de ploeg in vorm. Alle vijf competitiewedstrijden in 2016 werden in winst omgezet en daarnaast werd de halve finale van de KNVB beker bereikt. Morgenavond hopen de Alkmaarders die goede serie door te zetten in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

"Heracles is een directe concurrent voor de posities drie en vier", zo zegt AZ-trainer John van den Brom op de clubwebsite. "Wij zijn aan een sterke opmars bezig en als we echt iets willen, moeten we deze wedstrijd ook winnen. Dat zijn dubbele punten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de goede lijn zaterdag kunnen doortrekken. Het team staat goed en wint."

Toch heeft Van den Brom een hoge pet op van Heracles. "Ze staan niet voor niets zo hoog. Heracles heeft gewoon een goede ploeg met veel creativiteit op het middenveld en in de voorhoede. Ze hebben veel scorend vermogen en kunnen ook op de nul spelen. Een compleet team." Dat de wedstrijd op kunstgras gespeeld zal worden, maakt volgens Van den Brom weinig uit. "Dat is geen excuus voor ons, want daar kunnen wij ook goed op spelen."

Een belangrijke factor in de goede serie van AZ is Vincent Janssen. De spits, die werd overgenomen van Almere City, wist na de winterstop al acht keer (inclusief beker) het net te vinden. "Hij is op dit moment in bloedvorm en belangrijk voor het team. Hij is goed bezig en moet dat nu vasthouden. Vincent is een nuchtere, verstandige jongen. Ik ben dus niet bang dat hij gaat zweven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen