Gio ziet zon voorzichtig doorbreken bij Feyenoord

12 februari 2016, 15:28

Een historisch slechte reeks van zes nederlagen hangt momenteel als een grauwsluier boven De Kuip. Ondanks de sportieve misère van de laatste weken zag coach Giovanni van Bronckhorst een stijgende lijn in de laatste twee wedstrijden. Eerst boekte Feyenoord een bekerwinst bij Roda JC (0-1 na verlenging), daarna hielden de Rotterdammers zich aardig staande in de Klassieker tegen Ajax, die wel met 2-1 verloren ging.

Hoewel er nog veel werk aan de winkel is voor Feyenoord, put Van Bronckhorst vertrouwen en moed uit de afgelopen twee duels. "In beide wedstrijden speelden we compacter dan in de weken ervoor. We hebben weinig weggegeven, stonden als ploeg goed. De laatste twee duels bieden wat dat betreft houvast", vindt de keuzeheer van de club uit Rotterdam-Zuid. Met uitzondering van Warner Hahn beschikt hij over een fitte spelersgroep.

De Feyenoorders knokken keihard om eindelijk weer eens een succesje neer te zetten in de Eredivisie, zo geeft Van Bronckhorst aan. "Er wordt scherp getraind. Spelers kunnen elkaar helpen door hard te werken. Dat gebeurt. De jongens zijn bezig elkaar klaar te stomen voor de wedstrijd van zondag en dat is mooi om te zien", glimlacht Gio, die Eljero Elia hierbij als voorbeeld aanhaalt. "Eljero vindt zelf ook dat hij beter kan en moet. Daar helpen wij hem bij, onder meer met extra individuele trainingen. Hij laat een stijgende lijn zien op de training, werkt er hard voor. Eljero is het type voetballer bij wie de vorm weer heel snel terug kan zijn."

Door de ellende van de afgelopen tijd verdwenen de titelaspiraties van Feyenoord als sneeuw voor de zon. "Om kampioen te worden moet je je goede prestaties een heel seizoen volhouden. Dat hebben wij niet gedaan, maar met de derde plaats en de KNVB beker is er nog steeds veel om voor te spelen. Vorig seizoen hebben we mooie ervaringen opgedaan met het spelen van Europees voetbal. Om dat voor volgend seizoen weer voor elkaar te krijgen moeten we presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen