Van Gaal: "Wilde het zelfvertrouwen van Depay opvijzelen"

12 februari 2016, 16:03   Bijgewerkt: 12 februari 2016, 16:24

Memphis Depay viel afgelopen zondag drie minuten voor tijd in tegen Chelsea, maar stond met balverlies aan de basis van de gelijkmaker van de ploeg van Guus Hiddink. De dag daarna stuurde Louis van Gaal hem met het beloftenelftal mee. Niet om hem te straffen, maar om zijn vertrouwen in eigen kunnen te vergroten.

"In mijn optiek was dat een uitstekende gelegenheid om zijn zelvertrouwen op te vijzelen", zo tekende de Daily Star op uit de mond van Van Gaal. "Als ik op de reactie van de fans afga, is dat aardig gelukt. Bij zulke wedstrijden komen de échte fans kijken en zij waren erg enthousiast over Memphis. Niet alleen over zijn drie assists, maar over al zijn acties."

De laatste volledige wedstrijd die Memphis Depay voor het eerste elftal van Manchester United speelde, dateert alweer van eind december, tegen Norwich City. Het beloftenelftal van die club reisde maandag naar Manchester, maar werd met 7-0 afgedroogd. Depay droeg met drie assists bij aan die eindstand, maar vermaakte ook het publiek met enkele hoogstandjes. Bekijk hier onder meer hoe Depay een tegenstander door de benen speelde en achter zijn standbeen langs een voorzet gaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen